מצגות

בחלק זה תוכלו להוריד מצגות המסכמות מידע חשוב מנושאי תזונה שונים.
מצגות קצרות, ידידותיות למשתמש ופרקטיות אלה הן סקירה המבוססת על מקורות מדעיים שונים.

סנן לפי נושא
4 נושאים

פורסם: 10 בינואר, 2021
פגים מהווים קבוצת ילודים פגיעה במיוחד, אשר מתמודדים עם סיכונים בריאותיים ספציפיים הקשורים לחוסר הבשלות שלהם בשילוב עם צרכים תזונתיים מוגברים.

3 נושאים

פורסם: 16 באפריל, 2020
תקופת הילדות המוקדמת מתאפיינת בשינויים מדהימים בגדילתם והתפתחותם של ילדים. בין הלידה וגיל שלוש, משקל גופם של פעוטות גדל פי 3-4 והגובה כמעט מכפיל את עצמו. תזונה מאוזנת במהלך תקופת הילדות המוקדמת חיונית לא רק עבור גדילה והתפתחות בריאות במהלך שלב החיים החשוב הזה, אלא גם עבור התפתחות מערכת העיכול והמיקרוביוטה של המעי.
למיקרוביוטה בריאה במעי יש השפעות מועילות רבות על צמיחתם הבריאה, התפתחותם ורווחתם של פעוטות. הדרכה זו מציגה מידע בנוגע להשפעותיה של תזונה על בריאותם פעוטות והקשר שלה להתפתחות של מערכת העיכול, כולל התפתחות המיקרוביוטה של המעי, והשפעתה על הגדילה וההתפתחות.

2 נושאים

פורסם: 14 בדצמבר, 2018
צריכת חלבון גבוהה בשלב מוקדם בחיים מקושרת לעליה מואצת במשקל בגיל הינקות והילדות המוקדמת, והיא מנבאת בצורה טובה השמנת יתר בילדות ובבגרות. אחרי הלידה, עידוד הנקה מעבר לשישה חודשים חשובה למניעת עליה מופרזת במשקל במהלך גיל הינקות. מצגת זו מתמקדת בהשפעה ארוכת הטווח של צריכת חלבון גבוהה בגיל הינקות.

3 נושאים

פורסם: 15 באוקטובר, 2018
כיום, סוגים מסוימים של אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs) זמינים מסחרית ומוסיפים אותם לתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל). מצגת זו מסכמת את התוצאות עיקריות של שלושה מחקרים קליניים שנערכו עם תמ"ל בתוספת של HMO אחד (2’-fucosyllactose – 2’FL) או שני HMOs (2’FL וכן lacto-N-neotetraose – LNnT).

3 נושאים

אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs) הם הרכיב השלישי בשכיחותו בחלב אם. HMOs התגלו במקור בשל פעילותם הפרה-ביוטית. המדע התקדם, וכיום כבר ידוע שמעבר להשפעה ביפידוגנית, יש להם השפעות שמיטיבות עם תינוקות בדרכים רבות ושונות. במצגת זו תמצאו מידע מדעי בסיסי וכן מידע על היתרונות הפוטנציאלים של HMOs.

1 נושא

הפרעות גסטרו-אינטסטינליות פונקציונליות (FGID): נפוצות בקרב תינוקות, פעוטות וילדים צעירים ויכולות להשפיע על איכות חייהם לטווח קצר ולטווח ארוך. קוליק ופליטות אצל תינוקות הם ההפרעה הנפוצה ביותר מסוג FGID בחודשי החיים הראשונים, בעוד שעצירות וכאב בטן הם מצבים נפוצים אצל פעוטות וילדים צעירים. הטיפול ב-FGIDs אצל תינוקות מורכב מהרגעה והנחיה ההורית והתערבות תזונתית. התערבויות תזונתיות הן אפקטיביות ובטיחותיות. ולאור התפקיד של שינוי המיקרוביום של המעי ב-FGIDs, פרוביוטיה ופרה-ביוטיקה שונות וספציפיות יכולות למלא תפקיד בניהול בהפרעות הללו.

1 נושא

יותר מאחד מכל עשרה תינוקות בעולם נולד לפני הזמן ושיעורם עולה, הן בארצות מתפתחות ומפותחות. חוסר בשלות התפתחותית אצל פגים משפיעה על הרבה איברים ומערכות, ועשויות להיות לה השלכות ארוכות טווח על הבריאות, הגדילה וההתפתחות. המאפיינים הפיזיולוגים של פגים שונים מאלה של תינוקות שנולדו במועד, מה שיוצר צרכים תזונתיים גדולים וייחודיים. תזונה מספקת בשלב זה חיונית כדי לענות על צורכיהם של הפגים כדי להבטיח גדילה והתפתחות נאותות.