סרטונים

הסרטונים שלנו מוקלטים בהרצאות של מיטב המומחים המובילים בכנסים וסדנאות בנושאי תזונה בארץ וברחבי העולם ועוסקים במגוון רחב של נושאים מרכזיים בתחום תזונת תינוקות וילדים.

ההרצאות ניתנות לצפיה חינם לרשומים לאתר מכון נסטלה לתזונה.

גילוי נאות: מרבית הפרסומים, התכניות, הכנסים, חומרי לימוד ותכנים אחרים הזמינים באתר אינטרנט הזה, מומנו ו/או הוכנו על ידי מכון נסטלה לתזונה או החברות המסונפות לנסטלה

1 topic
תפקיד סולם המזונות ומטריצת המזון השלמה

מרצה: Gary Wong הרגלי תזונה נמצאו כקשורים למחלות רבות שאינן מדבקות. מחקרים מהשנים האחרונות הראו את הקשר שבין הרגלי תזונה למצבי אלרגיה. מצבים אלה נכונים במיוחד בכל הנוגע לתזמון ומגוון בשלב המעבר למוצקים בקרב תינוקות והפכו למנבאים לסיכויי להתפתחות אלרגיה ואסתמה . מחקר ה LEAP (LEARNING EARLY ABOUT PEANUT ALLERGY) איפשר להימנע מחשיפה מוקדמת לבוטנים על מנת לסייע בהגנה על ילדים בסיכון גבוה לפתח אלרגיה לבוטנים בשלב מאוחר יותר בחייים. הרצאה זו, של פרופ' גארי וונג דנה בשינוי בהמלצה לחשיפה לאלרגנים עם התייחסות לתזמון ומינון כמו כן ישנה התייחסות לתוספת מרכיבים שונים בעלי פוטנציאל לווסת את מערכת החיסון בשלבים מוקדמים, לעזור ולתמוך בנוגע להתפתחות אלרגיה.

1 topic
חלב אם, אמא ותינוק - קומפלקס ביולוגי ייחודי

מרצה: Aristea Baniya חלב אם הוא ההזנה הטובה ביותר לתינוק. לחלב אם יתרונות בריאותיים רבים לתינוק ולאם המניקה הן לטווח הקצר והן לטווח הרחוק. חלב אם הוא הבחירה הטובה ביותר להזנה והוא מותאם לשלב ההתפתחותי של התינוק , כמו כן ישנם פקטורים חיצוניים המשפיעים על הרכבו המסייעים בהגנה על התינוק. יש עדיין הרבה לגלות באשר למבנהו המורכב של חלב אם המשמש גם כמערכת ביואקטיבית לתינוק הגדל. דר' אריסטאה בניה מציגה בהרצאתה צעדים עתידיים בתחום חקר חלב אם במיוחד בכל הנוגע להרכבו ותפקודו ובאפשרות להתייחסות גלובלית שתאפשר למקסם את היישומים של חלב אם עבור האמא והתינוק.

1 topic
האינטראקציה בין דיאטה למיקרוביום במחלות גסטרואינטסטינליות בילדים

מרצה: Konstantinos Gerasimidis המיקרוביום של המעי האנושי היווה תחום פורץ דרך במונחים של חקר האינטראקציה בין תזונה למיקרוביום, תפקידו בפתוגנזה של מחלות וכיצד ניתן להשתמש בו בהתערבויות במחלות כגון צליאק, תסמונת המעי הרגיש, מחלות מעי דלקתיות ועוד. פרופ' קונסטנטינוס גרסימידיס מפרט את המורכבות של המיקרוביום האנושי, הרכבו ותפקידיו השונים בבריאות האדם ועל הקשר בין תזונה למיקרוביום ועל ההשלכות על התקדמות המחלה וכיצד ניתן למקסם זאת באמצעות התערבות תזונתית.

1 topic
האם ניתן למנוע אלרגיה למזון בקרב ילדים?

מרצה:  Hania Szajewska בעוד הופעת מקרי אלרגיה נמצאת במגמת עלייה, קשה לדייק את מספרם עקב שיטות אבחון שונות. לרוב, מספר המקרים גבוה יותר במדינות בעלות הכנסה גבוהה. אולם גם באיזורים עם הכנסה בינונית - נמוכה נצפתה עלייה בהופעת מקרי האלרגיה המשפיעה על חיי הילד האלרגי  ומשפחתו.  אלרגיה למזון עשויה להיות קשורה לגורמים גנטיים אולם קיימות תיאוריות נוספות  כדוגמת התיאוריה של חשיפה לחיידקים בראשית החיים, תפקידו של ויטמין D , מטבוליטים של חיידקים וכו'. יחד עם השערות אלו, מגיעים גם צעדים אפשריים בכל הקשור למניעה של הופעת אלרגיה. הרצאה זו של פרופ' הניה שיבסקה מפרטת את ההבנה הקיימת בתחום המחקר למניעת אלרגיה וכן אילו נקודות יש לחדד על מנת לייעל את האסטרטגיות על מנת למנוע עלייה נוספת בהופעת אלרגיה למזון. 

תזונת תינוקות ובריאות בהמשך החיים: הבנת המנגנונים לשיפור גישות טיפול מניעתי

מרצה: Berthold Koletzko תקופת "1000 הימים הראשונים לחיים" הינה תקופה קריטית הכוללת את זמן ההריון עד תום השנתיים הראשונות לאחר הלידה. תקופה זו עשוייה להיות בעלת השפעות ארוכות טווח על הבריאות בגיל מאוחר יותר. השפעות אלה קשורות קשר הדוק להשפעה סביבתית כולל תזונה. בהרצאה זו של פרופ' ברטולד קולצקו נלמד עוד על שיתוף הפעולה הטרנס- דיסיפלינרי של קליניאים המקשר איפיון קליני עם סמנים ביולוגים על מנת לייצר קשר בין התרחשויות בגוף האדם ביחס לתזונה, פעילות, סביבה ונטייה גנטית.

תפקידה המכריע של תזונה בתחילת החיים והשפעתה על הבריאות בילדות ובבגרות

מרצה: Yann Ravussin במרוצת השנים מספר מקרי ההפרעות המטאבוליות הלכו והתרבו. עדויות חדשות מעלות את האפשרות כי גורמים סביבתיים והתנהגותיים הם בעלי השפעה גדולה יותר מאשר הניחו עד כה. בתקופות קריטיות כדוגמת הריון וילדות מוקדמת נמצא כי לתזונה עשויות להיות השפעות בריאותיות למשך החיים ואף רב דוריות. נמצא כי תת ויתר תזונה והרכב התזונה בהיבט של מאקרו נוטריינטים עשויים לגרום לשינוי בגנים המעורבים בוויסות אנרגיה ומטאבוליזם העלולים לגרום לתינוק לתחלואה בהמשך החיים.

שאלות ותשובות סימפוזיון ESPGHAN 2022 NNI : האם תזונת הילד בשנים הראשונות יכולה לעצב את המיקרוביום ואת הבריאות המטאבולית?

סימפוזיון זה מציב בחזית את המיקרוביום ומטאבוליזם המעי בהקשר של הפחתת הסיכונים הנלווים למחלות ואופטימיזציה של הבריאות, החל מהריון וינקות ועד לבגרות ולדורות הבאים. במפגש השאלות ותשובות עולים לדיון הצעדים הבאים בתחום בהסתמך על ראיות מחקריות חדשות מתחום זה.

3 topics
כיצד למקסם תועלת מגליקנים תזונתיים בתחילת החיים

מרצה: Giles Major מיקרוביום המעי מהווה מערכת המסייעת בהתמודדות מול פתוגנים במעי העלולים לגרום למחלות באמצעות תגובות דלקתיות מקומיות ומערכתיות. על אף שהמיקרוביום ייחודי בכל פרט, קיימים שילובים וכמויות מסוימות של מיני חיידקים המצויים במעי המתארים מהו מיקרוביום בריא. התפתחות המיקרוביוטה רציפה וכל שלב משפיע על השלב הבא. השגת מיקרוביום בריא בשלב מוקדם תמנע אפקט כדור שלג בשלבים מאוחרים יותר. הרצאה זו מתמקדת בגליקנים כדוגמת HMO וכיצד יכולים לעזור בעיצוב המיקרוביום בינקות ולהוות בסיס להמשך החיים.

טיפול תזונתי במחלת קרוהן בילדים

מרצים: Javier Martin De Carpi, Rotem Sigall Boneh, Johan van Limbergen, Paolo Lionetti מחלת קרוהן (CD) היא מחלה כרונית פרוגרסיבית המשפיעה על בריאותם הפיזית והנפשית של החולים בה. הסימפוזיון בראשות פרופסור פאולו ליאונטי הדגיש את האסטרטגיות התזונתיות בניהול חולים עם CD. פאנל המשתתפים דן בעיקר בדיאטת CDED עבור חולי קרוהן שהינה דיאטת אי הכללה של מזונות שונים משלב המחקר ועד לפרקטיקה הקלינית. משתתפי הסימפוזיון הציגו נתונים מחקריים עדכניים על CDED, תובנות חדשות על המנגנון העומד בבסיס ההשפעה של CDED ועוד...