אלרגיה

העלייה הדרמטית במחלות אימוניות לתינוקות, בעיקר האלרגיה, מצביעה על פגיעות ספציפית של מערכת החיסון לשינויים סביבתיים מוקדמים. התערבות תזונתית מוקדמת עשויה להיות בעלת השפעה על האלרגיות בילדים. כאן תוכלו לגשת למידע בנושא הכולל, עיתוי נכון לחשוף למזון אלרגני, אלרגיה לחלבון חלב פרה, סבילות למזון ועוד.

1 topic
תפקיד סולם המזונות ומטריצת המזון השלמה

מרצה: Gary Wong הרגלי תזונה נמצאו כקשורים למחלות רבות שאינן מדבקות. מחקרים מהשנים האחרונות הראו את הקשר שבין הרגלי תזונה למצבי אלרגיה. מצבים אלה נכונים במיוחד בכל הנוגע לתזמון ומגוון בשלב המעבר למוצקים בקרב תינוקות והפכו למנבאים לסיכויי להתפתחות אלרגיה ואסתמה . מחקר ה LEAP (LEARNING EARLY ABOUT PEANUT ALLERGY) איפשר להימנע מחשיפה מוקדמת לבוטנים על מנת לסייע בהגנה על ילדים בסיכון גבוה לפתח אלרגיה לבוטנים בשלב מאוחר יותר בחייים. הרצאה זו, של פרופ' גארי וונג דנה בשינוי בהמלצה לחשיפה לאלרגנים עם התייחסות לתזמון ומינון כמו כן ישנה התייחסות לתוספת מרכיבים שונים בעלי פוטנציאל לווסת את מערכת החיסון בשלבים מוקדמים, לעזור ולתמוך בנוגע להתפתחות אלרגיה.

1 topic
האם ניתן למנוע אלרגיה למזון בקרב ילדים?

מרצה:  Hania Szajewska בעוד הופעת מקרי אלרגיה נמצאת במגמת עלייה, קשה לדייק את מספרם עקב שיטות אבחון שונות. לרוב, מספר המקרים גבוה יותר במדינות בעלות הכנסה גבוהה. אולם גם באיזורים עם הכנסה בינונית - נמוכה נצפתה עלייה בהופעת מקרי האלרגיה המשפיעה על חיי הילד האלרגי  ומשפחתו.  אלרגיה למזון עשויה להיות קשורה לגורמים גנטיים אולם קיימות תיאוריות נוספות  כדוגמת התיאוריה של חשיפה לחיידקים בראשית החיים, תפקידו של ויטמין D , מטבוליטים של חיידקים וכו'. יחד עם השערות אלו, מגיעים גם צעדים אפשריים בכל הקשור למניעה של הופעת אלרגיה. הרצאה זו של פרופ' הניה שיבסקה מפרטת את ההבנה הקיימת בתחום המחקר למניעת אלרגיה וכן אילו נקודות יש לחדד על מנת לייעל את האסטרטגיות על מנת למנוע עלייה נוספת בהופעת אלרגיה למזון. 

The 54th ESPGHAN Annual Meeting

הכינוס השנתי ה- 54 במספר של ה- ESPGHAN יתקיים השנה בקופנהגן, דנמרק בתאריכים 22-25.6

4 topics
תפקידה המכריע של התזונה לבריאות עתידית

מהי תקופת 1000 הימים? פרופ' צבי ויצמן מדבר על חשיבות תקופה זו ועל תפקידה המכריע בתכנות לטווח ארוך לבריאות עתידית בהקשר של מחלות מטאבוליות, שיפור תפקוד מערכת החיסון ומניעת זיהומים ואלרגיות. מה תפקיד המפתח של תקופה זו בהקשר למיקרוביום, חלב אם וכיצד ע"י תמ"ל ניתן להשפיע בתקופה קריטית זו על הבריאות העתידית.

1 topic
אלרגיה למזון אצל ילדים

ד"ר מונה כידון, מנהלת מרפאת אלרגיה בבית החולים שיבא מביאה את כל העדכונים לשנת 2020 בתחום אלרגיות למזון בילדים. אפידמיולוגיה, גורמי סיכון, אבחנות וטיפול.

2 topics
Annales 76.3 הפרעות אלרגיות ופסאודו-אלרגיות במערכת העיכול

Annales Nestlé 76.3 שכיחות הפרעות דלקתיות במערכת העיכול, כגון מחלות אאוזינופילית במערכת העיכול ואלרגיות, כולל תסמונת אנטרוקוליטיס המושרית על ידי חלבון במזון (FPIES) ופרוקטוקוליטיס אלרגית המושרית על ידי חלבון במזון (FPIAP), וכן הפרעות תפקודיות מורכבות כגון רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS) עולה בהתמדה ללא שום הסבר ברור. Mar 20, 2019

1 דקות קריאה
1 topic
Annales 73.3 - גלוטן - אויב או ידיד?

Annales Nestlé 73.3 אספקת המזון העולמית נשענת רבות על זמינות מוצרי מזון מבוססי דגנים, כאשר החיטה מהווה את אחד היבולים הגדולים ביותר בעולם... Feb 27, 2016

1 דקות קריאה
1 topic
Annales 75.1 - טיפול תזונתי למניעת אלרגיה

Annales Nestlé 75.1 אלרגיה למזון מוגדרת כתגובה שלילית המתווכת על ידי מערכת החיסון למזונות מסוימים. בעיה זו הופכת נפוצה יותר ויותר ומשפיעה על עד 8% מהילדים ו-5% מהמבוגרים במדינות מערביות. Jul 03, 2017

2 דקות קריאה