HMO

אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs), פחמימות מורכבות התורמות להגנה החיסונית של התינוק. הם הרכיב המוצק השלישי בגודלו בחלב אם לאחר שומן ולקטוז ואין להם שום פונקציה תזונתית. HMOs אחראיים על גירוי ישיר של מערכת חיסון על ידי עידוד צמיחת חיידקי מעי טובים, חיזוק תפקוד מחסום המעי וחסימת פתוגנים.

4 topics
תפקיד HMO's - אוליגוסכרידים בחלב אם

פורסם: 10 בינואר, 2021 פגים מהווים קבוצת ילודים פגיעה במיוחד, אשר מתמודדים עם סיכונים בריאותיים ספציפיים הקשורים לחוסר הבשלות שלהם בשילוב עם צרכים תזונתיים מוגברים.

4 topics
כיצד יכולים פגים להפיק תועלת מאוליגוסכרידים בחלב אם

פורסם: 11 ביוני, 2021 כיצד פגים יכולים להפיק תועלת מאוליגוסכרידים בחלב אם? עד כ-50% מהפגים סובלים מאי סבילות להזנה, מצב רפואי זה מביא לצריכה לא אופטימלית של נוטריינטים ולפגיעה בגדילה נאותה.

3 topics
כיצד למקסם תועלת מגליקנים תזונתיים בתחילת החיים

מרצה: Giles Major מיקרוביום המעי מהווה מערכת המסייעת בהתמודדות מול פתוגנים במעי העלולים לגרום למחלות באמצעות תגובות דלקתיות מקומיות ומערכתיות. על אף שהמיקרוביום ייחודי בכל פרט, קיימים שילובים וכמויות מסוימות של מיני חיידקים המצויים במעי המתארים מהו מיקרוביום בריא. התפתחות המיקרוביוטה רציפה וכל שלב משפיע על השלב הבא. השגת מיקרוביום בריא בשלב מוקדם תמנע אפקט כדור שלג בשלבים מאוחרים יותר. הרצאה זו מתמקדת בגליקנים כדוגמת HMO וכיצד יכולים לעזור בעיצוב המיקרוביום בינקות ולהוות בסיס להמשך החיים.

The 54th ESPGHAN Annual Meeting

הכינוס השנתי ה- 54 במספר של ה- ESPGHAN יתקיים השנה בקופנהגן, דנמרק בתאריכים 22-25.6

4 topics
The Nest 48 : תפקיד התזונה בהתפתחות מוקדמת של מיקרוביום המעי לחיים בריאים

מיקרוביום מעי התינוק הוא מערכת אקולוגית דינמית שעוברת שינויים מלידה ועד גיל שנתיים עד שלוש, לאחר מכן חלה התפתחות הדרגתית לעבר מיקרוביום בוגר בילדות המאוחרת. מסלול המיקרוביום בחיים המוקדמים מושפע מגורמים רבים ולתזונה יש תפקיד מכריע. דיסביוזה בשנים הראשונות לחיים קשורה לתוצאות בריאותיות לכל החיים. לאוליגוסכרידי חלב אם ופרוביוטיקה יש פוטנציאל לווסת את מיקרוביום המעיים עם השפעה חיובית כתוצאה מכך להפחתת הסיכון לפתח מחלות מסוימות.

1 דקות קריאה Shaillay Kumar Dogra, Jose Saavedra, Nina Heppner,
3 topics
המדע של הHMO's מהם ומה הם יודעים לעשות? / פרופ' Lars Bode

אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs) הם קבוצה של פחמימות מורכבות הנמצאים בשפע בחלב אם ותורמים לעיצוב המיקרוביום במעיים של התינוק ולמערכת החיסון שלו וכך יוצרים תועלת בריאותית לטווח קצר וארוך. מחקר חדש הראה ש-HMOs מסוימים יכולים לשחק תפקיד בהקטנת הסיכון למחלות זיהומיות ובהתפתחות מערכת החיסון, והם משפיעים על התפתחות מערכת העצבים והקוגניציה. לפעמים HMOs יחידים ספציפיים יעילים כיוון שההשפעות תלויות במבנה במידה רבה, וסביר להניח שהמנגנונים מתווכים על ידי קולטנים. בעוד שלעיתים תערובת של HMOs ספציפיים יעילה, לכן ישנה חשיבות לכמות היחסית של HMOs ו/או ליחס בין ה-HMOs. סביר להניח שמנגנוני הפעולה אינם ישירים. בכל מקרה, נדרש שילוב של ניסויים פרה-קליניים, מחקרי עוקבה ומחקרים קליניים כדי להעריך ולהוכיח את מלוא ההשפעות והתפקידים של HMOs.

2 topics
The Nest 44: פרו-, פרה- וסינביוטיקה: מיתוסים ועובדות

מיקרוביוטה של המעי, כולל פרוביוטיקה, פרה-ביוטיקה וסינביוטיקה הם נושאי דיון חמים בפרקטיקה הקלינית. כיום ידוע היטב שלא כל הפרוביוטיקות ו/או הפרה-ביוטיקות זהות זו לזו. היתרונות הבריאותיים של פרוביוטיקה הינם ספציפיים לזן, ובמקרה של אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs) ופרה-ביוטיקה, התפקודים תלויים בהרכב המבני שלהם. בגיליון זה של The Nest תקראו מאמרים על: השפעות קליניות מוכחות של פרוביוטיקות ספציפיות, פרה-ביוטיקה וסינביוטיקה בגיל הילדות Feb 27, 2019

1 דקות קריאה
1 topic
The Nest 40: אוליגוסכרידים בחלב אם

גליון 40 דן בחשיבות נושא ה- HMO ותפקידו בתזונת תינוקות ובריאות בטווח הקצר והארוך. Sep 01, 2016

1 דקות קריאה
3 topics
אוליגוסכרידים בחלב אם-מחקרים קליניים

פורסם: 15 באוקטובר, 2018 כיום, סוגים מסוימים של אוליגוסכרידים בחלב אם (HMOs) זמינים מסחרית ומוסיפים אותם לתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל). מצגת זו מסכמת את התוצאות עיקריות של שלושה מחקרים קליניים שנערכו עם תמ"ל בתוספת של HMO אחד (2’-fucosyllactose – 2’FL) או שני HMOs (2’FL וכן lacto-N-neotetraose – LNnT).